Son Yazılar
Ana Sayfa / Kredi Notu / Findeks Renkleri Nelerdir? Ne Anlama Gelir?

Findeks Renkleri Nelerdir? Ne Anlama Gelir?

9 önde gelen bankanın iş ortaklığıyla oluşturulan Kredi Kayıt Bürosu, bankalarla çalışmakta olan her bireyin mali çizelgesini otomatik olarak bünyesinde barındırır ve böylece bankaların kişi hakkında kolay şekilde fikir sahibi olmasını sağlar. Bankalar ve kişiler için önemli olan kredi notu unsuru göz önünde bulunarak KKB’nin kurmuş olduğu Findeks sistemi ise bireylerin kolay yoldan kredi puanlarını öğrenmede yardımcı olur. Sistem içeriğinde her kullanıcı için 0 ile 1900 arasında bir değer ve bu değerleri belli eden renkler tanımlanır. Bu noktada merak edilen Findeks Renkleri Neler? Ne Anlama Gelir? Sorusuna karşın, kişinin kredi skorunu ifade ettiği söylenebilir.

Findeks Renkleri Ne İşe Yarar?

Son zamanlarda bireylerin daha kolay işlem yapabilmesi adına geliştirilen Findeks sistemi, kişinin şubede saatlerce beklemesine gerek kalmaksızın TC No ile kredi puanını görme olanağı sunar. Her birey için tanımlanan 0 ila 1900 arasında olan açık ve koyu yeşil, sarı, turuncu ve kırmızı renkler kişilerin mali geçmişini gösteren bir tabloyu içerir.

Findeks’in Renkleri Ne anlama Gelir?

Söz konusu Findeks Renkleri Nelerdir? Ne Anlama Gelir? İçin bir açıklama yapmak gerekirse; 0 ile 700 arası kırmızı ile turuncu, 700 ile 1500 arası sarı, 1500 ile 1900 arası ise açık ve koyu yeşil renklerden meydana gelir. Bu çizelgede en avantajlı grup açık yeşil ile koyu yeşil bölgede bulunanlar olup, en riskli grup ise turuncu ve kırmızı bölgede yer alanlar olmaktadır. Bu renkler ve kredi puanlaması doğrultusunda banka sizi yeşil grupta görürse kredinizi onaylar, kırmızı grupta görürse de kredi isteminize ret yanıtını verir anlamına gelmektedir.

Hakkında admin

Tekrar kontrol et

Merkez Bankası Kredi Notu Sorgulama

Bankalarla olan ilişkinizi bire bir belirleyen bir etken olan kredi notu, geçmiş zamanda kullandığınız krediler …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir